Destinationen har stängt för säsongen. Strax innan säsongen startar igen kommer sidan att uppdateras med information om utflykter, träfftider m.m.

Makadi Bay

Makadi är ett hotellområde som ligger ca tre mil söder om Hurghada. I motsats till Hurghada finns fantastiska koraller direkt vid stranden i Makadi, så passa på att upptäcka den fantastiska världen under vattenytan. Makadi kännetecknas av sina stora och fina hotell, som erbjuder det mesta som du kan tänkas behöva. Utanför hotellen finns dock inte särskilt mycket att göra. I centrum av Makadi finns enbart några få souvenirbutiker, ett apotek och en bank. Hit tar du dig genom att ta en promenad längs stranden (ca 45- 60 minuter) eller med taxi (ca 5 minuter). För ett större utbud av restauranger, shopping och nöjesliv rekommenderar vi en tur till Hurghada. 

Makadi har ca 4 000 invånare.

Sol & bad

De flesta av våra hotell har privata stränder. Om du skulle vilja besöka en strand på ett hotell som du ej bor på, går det oftast bra genom att betala en avgift. I Makadi kan du se koraller och vackra fiskar i havet direkt utanför hotellen. Badskor rekommenderas dock då korallerna kan vara vassa. Observera skillnaden mellan ebb och flod. 

I Makadi finns numera även en lång badbrygga. Härifrån kan man hoppa direkt ner i det kristallklara vattnet och snorkla bland tusentals fiskar och vackra koraller.

Shopping

Det finns endast ett fåtal souvenirbutiker i anslutning till hotellen i Makadi. Vill du ha ett större shoppingutbud rekommenderar vi en tur till Hurghada. I Hurghada kan du shoppa på flera sätt: på den lokala marknaden, souken, i små butiker, i den så kallade basaren, i en helt vanlig supermarket och i eleganta taxfreeaffärer. Se mer information om shopping i Hurghada här