Läkare och apotek

De läkare och kliniker som Ving rekommenderar samarbetar med de flesta nordiska försäkringsbolag. De är oftast privata och täcks inte alltid av den allmänna sjukförsäkringen. Du bör innan avresa kontrollera att din försäkring täcker om du skulle bli sjuk under din resa.

Var uppmärksam på att om du anlitar en läkare eller klinik som Ving inte rekommenderar kan vi inte alltid hjälpa vid eventuella oklarheter och det är inte säkert försäkringen täcker läkarbesöket.

Vingvärdarna hjälper gärna med att förmedla kontakt till läkare – meddela oss alltid om du saknar reseförsäkring. Vid läkarbesök bör du ta med pass, biljett och försäkringsinformation.

Kontaktuppgifter vid sjukdom
Om du blir sjuk eller behöver tandläkare, kontakta oss. Om något inträffar och du inte kan komma i kontakt med oss, är det bra att veta att vi anlitar fasta läkare. Vi har också tandläkare som vi anlitar på dessa ställen.

Apotek
Det finns gott om apotek i Hurghada. De är märkta med en röd halvmåne (den arabiska symbolen) eller med ett grönt kors (den västerländska symbolen). Du hittar alltid ett apotek i närheten av ditt hotell. Öppettiderna kan variera, men de flesta håller öppet kl. 10.00-22.00. Några apotek har stängt på fredagar. Sjukhusapoteken har dock öppet varje dag. 

Läkare
På de stora hotellen kan du komma i kontakt med hotellets egen läkare, dygnet runt. Vissa hotell har också en egen klinik. Läkare kan annars göra hembesök på hotellrummet och kan oftast vara där inom en timme. Om du behöver få kontakt med en läkare, fråga i receptionen på ditt hotell eller kontakta oss. 

Sjukhus
Det finns flera sjukhus i Hurghada. Red Sea Hospital i El Dahar, är godkänt av de nordiska försäkringsbolagen och är ett omtyckt sjukhus med bra personal. 
Telefonnummer: +20 65 354 4850.