Destinationen har stängt för säsongen. Strax innan säsongen startar igen kommer sidan att uppdateras med information om utflykter, träfftider m.m.

Shopping

Egypten är ett fantastiskt shoppingland om du är ute efter mattor, papyrus, smycken, alabaster, träsniderier etc. Däremot finns här få internationella klädbutiker eller modekedjor. De bästa fynden gör du istället i de gamla stadsdelarna eller en bit utanför städerna, på marknader och basarer. Glöm inte att pruta. I regel kan man säga att du gör ett bra köp om du får ner priset med 50 procent. Generellt är butikerna i turistområdena öppna kl. 10.00-22.00. Under fredagar håller vissa butiker stängt. De allra flesta basarer och turistbutiker är däremot öppna. 

Försäljare 

Försäljare i Egypten kan många gånger vara ganska påstridiga. Många ropar efter dig, säger att de vill ställa en fråga, undrar från vilket land du kommer - allt för att få dig att stanna upp och komma in i deras butik. Om du går in vill de kanske bjuda på te och lovar att du inte behöver köpa något, bara titta! I början kan det vara lite jobbigt, men man vänjer sig snabbt. Detta är helt enkelt egyptiernas försäljningsteknik. Ett tips är att inte svara eller inleda ett samtal om man inte är intresserad av att köpa något.

Egypten är ett fantastiskt shoppingland om du är ute efter mattor, papyrus, smycken, alabaster, träsniderier och liknande. 

Bomull
Egyptisk bomull är världens bästa och det märks på kvalitén på deras t-shirts.

Papyrus
De gamla egyptierna utvecklade skrivandet och målandet på papyrus till en konst. Än i dag lever traditionen vidare. Handmålade papyrus med diverse olika faraoniska motiv hittar du överallt – i hotellshoppen, på souken och längs alla större turiststråk. Kvalitén och priset varierar dock och se upp för den maskintryckta varianten.

Parfymessens
Många av de kända franska parfymmärkena hämtar själva essensen från Egypten. Hoppa över de dyra mellanhänderna och blanda din egen parfym. Gå gärna runt till flera olika försäljare innan du bestämmer dig. Kvaliteten är olika, liksom priserna, och se till att pruta. 

Guld
Egypten är ett av världens guldrikaste områden. Här kan du köpa bra guld, 18 karat till riktigt bra priser. Se dock till att gå till en seriös butik. En av de bästa heter El Christiano Giorgios och ligger i Grand Mall vid hotell Grand Resort i New Hurghada.

Vattenpipor (shishas)
Vattenpipor finns i alla möjliga varianter och färger. Gå till en riktig shishabutik om du vill vara säker på att få en av bra kvalitet. Kontrollera också att alla delar medföljer och att du förstått hur shishan fungerar. Oftast får du en rulle kol och ett paket tobak med på köpet, men passa på att köpa med dig mer hem. Både kol och tobak kan du köpa billigt på de flesta basarer och i supermarkets.

Senzo Mall

Ett shoppingcenter med många olika butiker som ligger i New Hurghada i närheten av Sunrise Mamlouk Palace hotell. Här hittar du ett flertal skobutiker, några underklädesbutiker samt märkesbutiker som Adidas, Levis, Quicksilver, Calvin Klein. Här finns också leksaksbutiker, Radio Shack, Accesorize och en food court. I Senzo Mall finns även en stor supermarket.

Souken i Hurghada

På arabiska heter marknad souk och är ett typiskt inslag i alla städer, stora som små. Hurghadas souk ligger i stadsdelen El Dahar (downtown) och är öppen varje dag så länge solen är uppe. Vill du handla frukt och grönsaker är det bästa att komma dit på morgonen, när allting är fräscht. Hit tar du dig enklast med taxi. Bestäm alltid taxipriset i förväg för att slippa överraskningar, resan till El Dahar kan annars bli dyr. Ett billigare alternativ är minibuss.